Kilpailuohjeet

Noudatettavat säännöt

Kilpailussa noudatetaan voimassa olevia Suomen Metsästäjäliiton metsästysampumasääntöjä. Säännöt löytyvät sähköisinä Metsästäjäliiton sivuilta smlkilpailut.fi. Huomioikaa tulleet muutokset. Kilpailuohjeita tarkennetaan joukkueenjohtajien kokouksessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tehdään piireittäin hirviurheilu.com palvelun kautta sekä lisäksi erillisellä lomakkeella sähköpostiosoitteeseen sami.kivisto@hotmail.com. Ilmoittautumiseen tulee merkitä seuraavat tiedot kirjoitettuna isoilla kirjaimilla: etunimi, sukunimi, sarja (tai ikäryhmä) ja piiri.

Kilpailusarjoja ovat

Kävelysarjat (kisataan 6.8.2021)

N naiset ja tytöt
M miehet ja pojat
Ikäkausisarja ≤ 17 ja ≥ 65
Metsästäjäsarja Kilpailijat, jotka eivät kilpaile SM-kilpailuissa 7-8.8.2021
S 13

Henkilökohtaiset sarjat (kisataan 7.8.2021)

S13(pojat ilmoitetaan P +ikäryhmä ja tytöt T+ ikäryhmä. Ikäryhmät, 7,9,11,13
S15(pojat ilmoitetaan P15 ja tytöt T15)
S17(pojat ilmoitetaan P17 tytöt ilmoitetaan T17)
S20(pojat ilmoitetaan P20 tytöt ilmoitetaan T20)
M(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana M +ikäryhmä.)
M50(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana M +ikäryhmä.)
M60(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana M +ikäryhmä.)
M70(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana M +ikäryhmä.)
M80(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana M +ikäryhmä.)
N(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana N +ikäryhmä.)
N50(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana N +ikäryhmä.)
N65(mikäli kilpailija kuuluu johonkin muuhun ikäryhmään, ilmoitetaan sarjana N +ikäryhmä.)

Sähköpostilla toimitettavaan ilmoittautumislomakkeeseen tulee merkitä kaikki pyydetyt tiedot. Muistutetaan, että myös liiton jäsennumero on merkattava. Ilmoittautuminen tehdään kilpailijakohtaisesti maksuineen eriteltynä. Ohjeet Sami Kivistöltä ensisijaisesti sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Kilpailun ilmoittautumisen eräpäivä on maanantai 26.7. Tämän jälkeen tapahtuvat ilmoittautumiset käsitellään myöhästyneenä ilmoittautumisena (korotettu osanottomaksu). Myöhästyneiden ilmoittautumisten tulee tapahtua viimeistään torstaina 29.7. klo. 14 mennessä.

HUOM! Ilmoittautumisia ei oteta vastaan enää tämän eräpäivän jälkeen!! Lähtölistat ovat nähtävissä Internetissä viimeistään 3.8 alkaen osoitteessa: hirviurheilu.com

Osallistumismaksut

S-sarjat 22,00 €/ kilpailija. Kaikki muut sarjat 27,00 €/ kilpailija. Myöhästyneen ilmoittautumisen korotettu osanottomaksu +5,00 € / laji/ kilpailija. Viestit 50,00 €/ joukkue.

Osallistumismaksut on maksettava hirvenjuoksun SM 2020 tilille viimeistään 2.8.2021. Tilinumero FI82 5005 0920 0423 42 (Alastaron osuuspankki FI OKOYFIHH). Tilisiirtoon on merkittävä maksavan piirin nimi ja teksti osallistumismaksu SM. Myöhästyneen ilmoittautumisen korotetut osanottomaksut maksetaan em. tilille viimeistään 4.8 mennessä.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot luovutetaan kilpailijalle tai hänen edustajalleen kilpailutoimistosta. Numerot on noudettava viimeistään tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Kadonneesta kilpailunumerosta (viestinumero) järjestäjät veloittavat 27€. Kilpailijoille annetaan veloituksetta käsiohjelma kilpailunumeron mukana.

Kohdistusammunta ja kilpailureittiin tutustuminen

Kohdistusammunta ja kilpailureittiin tutustuminen on mahdollista perjantaina klo: 16–18.

Ampumavuoroja myydään ampumaradalla kyseisinä aikoina hintaan 10,00€ / 10 laukausta. Kohdistusammuntapaikalla on kolme ampumapaikkaa.

Reitin varrella on edellä mainittuina aikoina harjoitusarviointipiste. Kilpailureittiin tutustuminen on mahdollista vain ohjelmassa ilmoitettuina aikoina. Mittauslaitteiden tai -apuvälineiden (mm. puhelin) hallussa pitäminen kilpailureitillä tai kilpailureitiltä poikkeaminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Kilpailun aikana radalle pääsevät vain kilpailijat suoritusta varten. Verryttely tapahtuu siihen varatulla alueella lähellä lähtöpaikkaa. Mikäli kilpailijoita tavataan kilpailureitillä sen ollessa suljettuna, seuraa kilpailusta sulkeminen.

Aikataulu

Kilpailut

Pe 6.8.Kävely ja kilpailureittiin tutustuminen
La 7.8.Henkilökohtaiset sarjat
Su 8.8.Viestit (N,M50 ja M)

Muut aikataulut

Pe 6.8. klo 9:00Tuomarineuvoston kokous kilpailukeskuksella
Pe 6.8. klo 10:30Joukkueenjohtajien palaveri kilpailukeskuksella
Pe 6.8. klo 11:30Avajaiset ja lipun nosto kilpailukeskuksella
Pe 6.8. klo 12:00Kilpailut alkavat

Henkilökohtaiset sarjat (7.8.)

Kilpailut alkavat klo 9.00. Sarjojen lähtöjärjestys: M, M 50, M 60, N, N50, S 20, S 17, M 80, M 70, S 15, S 13.

Kilpailureitti

Kilpailureitin pituus on n. 4 km. Ratakartta julkaistaan kilpailujen nettisivuilla. Viestireitin pituus on noin 2 km. Ampumapaikka on loppupuoliskolla kisareittiä. Lähtö ja maali sijaitsevat kisakeskuksessa.

Katso tästä reittikartta

Asetarkastus

Asetarkastus alkaa lauantaina klo. 7.00. Ase on tarkastettava tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Asetarkastukset suoritetaan ampumaradalla aseiden tarkastuspaikalla, johon on opastus.

Aseet on noudettava välittömästi kilpailusuorituksen jälkeen. Aseet luovutetaan kilpailunumeroa vastaan. Aseet merkataan kilpailunumeroa vastaavalla tarralla. Samalla aseella ampujien kaikki numerot merkataan aseeseen.

Aseiden kuljetus tulee tapahtua voimassa olevien säännöksien mukaisesti (lataamattomana suojuksessa). Tarkastuksen sujuvoittamiseksi kilpailijoiden toivotaan selvittävän kilpailunumeronsa ennen asetarkastukseen saapumistaan.

S 13 sarjan kilpailijoilla tulee olla omat ampumatuet, jotka tarkistetaan asetarkastuksen yhteydessä.

Huom! Asetta tulee kuljettaa kilpailualueella ja tarkastuksessa kilpailusääntöjen mukaisesti lukko aukaistuna ja aseen piippu ylöspäin suunnattuna!

Arviointi

HUOM. Kilpailijoilla tulee olla mukana oma kynä arviointitehtävää varten. Kyniä saatavana myös kilpailutoimistosta.

Arviointipaikalla toimitsija antaa kilpailijalle arviointikortin, jossa EI OLE merkitty kilpailijan numeroa valmiiksi. Kilpailija merkitsee arviointikorttiin selkeillä numeroilla kilpailijanumeronsa sekä arvioimansa matkat. Numero seitsemän merkitään poikkiviivalla. Kilpailija vastaa itse mahdollisista puuttuvista numeroista ja tulkintavirheistä. Arviointi voi olla kilpailusääntöjen mukaan ammunnan jälkeen.

Arviointialueella on kilpailijoiden kesken kommunikointikielto yksilösuorituksen varmistamiseksi. Mittauslaitteiden tai – apuvälineiden (mm. puhelin) hallussa pitäminen kilpailureitillä tai kilpailureitiltä poikkeaminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Viestit (8.8.)

Viestijoukkueiden numerot määräytyvät vuoden 2019 SM-kilpailujen viestitulosten mukaan. Joukkueet ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään 7.8. klo 16 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä joukkueille luovutetaan kilpailunumerot. Muutokset joukkueisiin on tehtävä viimeistään 1 tunti ennen lähtöä.

Viestin juoksumatka on noin 2,3 km. Jokainen joukkue tarkistuttaa aseensa yhdessä vähintään 1(yksi) tunti ennen lähtöä.

Arviointipaikalla on viestiosuuden mukainen numeroitu arviointipaikka. Kilpailijoille jaetaan arviointilappu ennen lähtöä. Oma kynä mukana viestissä myös. Kilpailijan vastuulla on tarkistaa, että korttiin on merkitty oikea rintanumeroa vastaava joukkueen numero. Kilpailija merkitsee arviointikorttiin selkeillä numeroilla arvioimansa matkan. Numero seitsemän merkitään poikkiviivalla. Kilpailija vastaa itse mahdollisista tulkintavirheistä. Arviopaikalla on ämpäri johon arviokortit pudotetaan. Arviointikorttia ei saa viedä arviointipaikalta mukanaan.

Ennen ampumapaikkaa on arvioinnin sakkokierrospaikka, jossa sakkorinkien määrä ilmoitetaan ns. näyttölaudalla. Laudassa on jokaisen joukkueen numero ja alla ripustettuna sakkojen määrä. Toimitsija ohjaa kilpailijan mahdolliselle sakkokierrokselle.

Ampumapaikalla kilpailijan tulee valita joukkueen kilpailunumeron mukainen ampumapaikka ja ampua joukkueen kilpailunumeron mukaiseen tauluun. Taulun vieressä on näyttölaite, jolla jokainen osuma näytetään. Näyttölaitteessa osoitettu osumamäärä on epävirallinen, joten osumien määrä saattaa muuttua tarkastuksen jälkeen.

Ampumapaikan jälkeen on ammunnan sakkokierrospaikka, jossa sakkorinkien määrä ilmoitetaan näyttölaudalla, jossa on joukkueen numero ja sen alla osuuden sakkojen määrä. Toimitsija ohjaa kilpailijan mahdolliselle sakkokierrokselle. Kilpailijan on kierrettävä näyttötaulun mukainen määrä sakkokierroksia. Kilpailija vastaa itse kaikkien ilmoitettujen sakkokierrosten kiertämisestä!