Kilpailun suojelijan tervehdys

Turku 30.6.2021
Puheenjohtaja Petteri Orpo, Kansallinen Kokoomus r.p.

Useasti hirvitornissa istuneena tiedän, että metsästys on enemmän kuin osiensa summa. Se on tapa liikkua, ylläpitää konstailematonta ja maanläheistä luontosuhdetta sekä tärkeä sosiaalisen kanssakäymisen kanava. Kyselytutkimusten mukaan metsästysharrastusta eniten motivoivia tekijöitä ovat luonnon rauhan ja hiljaisuuden sekä luontoelämysten kokeminen.

Suomessa on noin 300 000 metsästäjää – suhteessa enemmän kuin monissa muissa Euroopan maissa. Uskoakseni saamme kiittää tästä kahta asiaa. Ensiksi sitä, että metsästys on helposti saavutettavissa, jopa isoista kaupungeista. Toiseksi saamme kiittää aktiivista yhdistystoimintaa, jonka ansiosta on mahdollista ylläpitää kattavia metsästysalueita sekä aktivoida uusia sukupolvia mukaan harrastukseen. Metsästäjät tekevät meille kaikille arvokasta vapaaehtoistyötä.

Turvallinen, eettinen ja tehokas metsästystapa ei synny itsestään. Sitä on jatkuvasti kehitettävä ja treenattava. Tähän tarkoitukseen sopii erityisen hyvin hirvenjuoksu ja hirvikävely. Kiitän Alastaron Metsästysseuraa ja Virttaan Eräveikkoja järjestelyistä vaativissa olosuhteissa ja koronapandemian aiheuttamassa epävarmuudessa. On hienoa, että viime vuodelta siirtynyt tapahtuma voidaan nyt järjestää. Erityistä syytä iloon antaa nuorten ja naisten osuuden kasvaminen yhdistysten toiminnassa.

Näillä sanoilla tervehdin Hirvenjuoksun SM 2021 -kilpailuja Virttaalla. Tasapuolisesti onnea kaikille kisaan osallistuville!

Petteri Orpo